Pogosta vprašanja
Prebrskajte med najbolj pogostimi vprašanji in odgovori

Ali lahko sam položim stenske tapete?

Bili so časi, ko so bile vse stenske tapete papirnate. To je pomenilo posebne veščine pri polaganju in težavno odstranjevanje tapete s stene. V naši spletni trgovini so čisto vse stenske tapete iz visokokakovostnih materialov (flis in celuloza), kar pomeni, da se maže le stena. Tapeta pa se položi na steno predhodno namazano s posebnim lepilom. Na sami steni pa jo je možno še nastaviti v primeren položaj. Vsekakor je potrebno malce tehničnih sposobnosti in je priporočljivo, da to delata dve osebi. Ko kupite stenske tapete v naši spletni trgovini, dobite tudi natančna navodila za polaganje v slovenskem jeziku. V kolikor pa bi bili radi brez skrbi pa so vedno druga izbira tudi mojstri  tega področja. 

Koliko stane polaganje tapet?

V Sloveniji je kar nekaj ponudnikov kakovostnih storitev polaganja tapet. Če stenske tapete kupite v naši spletni trgovini vam ob nakupu posredujemo priporočila in kontakt polagalcev. Okvirna cena se giblje od 10-25 eur m/2. Cena je odvisna od samega prostora in mesta polaganja. Če je veliko robov, oken, vrat, polepljena s starimi tapetami ali drugimi elementi, ki bi ovirale polaganje je cena dražja, če pa je stena prazna in brez ovir je polaganje posledično cenejše.

Od česa je odvisna cena stenskih tapet?

Cena stenskih tapet je odvisna od raznolikosti materialov ali debeline stenske tapete, kar pomeni, da je bilo za proizvodnjo potrebno porabiti več barve, blaga ali drugih plasti in v drugi točki od količine m/2 stenske tapete v eni roli. 

Kako izračunam koliko m/2 tapete potrebujem za steno?

V naši spletni trgovini je na voljo kalkulator stenskih tapet, ki vam pomaga pri preračunavanju. Potrebno je vnesti dolžino in širino stene. Število m/2 v tapeti in ujemanje vzorca. Vseeno pa za preventivo priporočamo, da nam pošljete povpraševanje in nam podate mere in vam bomo natančno ter podrobno izračunali ter odgovorili na vsa vaša vprašanja. 

Koliko lepila potrebujem in kje ga dobim?

Lepilo praviloma priskrbi polagalec, ki ste ga najeli za polaganje tapet. V kolikor ste se polaganja lotili sami pa ga lahko kupite pri nas ali v kateri koli Bauhaus poslovalnici pod nazivom: Special lepilo za tapete 200 gramov, ki zadostuje za 20-25 m2 površine. To so 3-4 role tapet (po 5m/2). Lepilo omogoča optimalno lepljenje vseh vrst tapet in foto tapet. 

Iz kakšnega materiala so stenske tapete?

Stenske tapete so lahko iz enega materiala ali pa kombinacije več vrst, ki so lahko tekstil, svila, celuloza, flis, naravni materiali, bambus, papir. 

Ali so stenske tapete lahko zdravju škodljive?

Stenske tapete v naši spletni trgovini so v proizvodnih obratih strogo kontrolirane in imajo vse potrebne certifikate ter usklajenosti s predpisi in standardi. So vrhunske kvalitete, ki jih proizvajajo v Nemčiji in Franciji, kjer je kakovost in skrb za uporabnika prioritetna.

Kakšna je življenjska doba tapet?

Odgovor je preprost. Dokler se jih ne naveličate :). Stenske tapete so odlične kvalitete in z leti ne izgubljajo barve ali sijaja. Ker so iz trpežnih materialov jih je enostavno vzdrževati. Ob nezgodah, ki jih povzročijo bodisi otroci bodisi odrasli (politje s tekočino, madeži, prah) pa se jih lahko pobriše z vlažno gobico.

Kako se odstrani tapete s stene?

Če ste se vzorca naveličali stenske tapete iz flisa odstranite enostavno v eni potezi oziroma traku. Na steni ne pušča nobenih ostankov lepila ali tapete, kar pomeni, da stena ostane nepoškodovana.